20081009 Preparering av elghode


Dette geviret ville jeg ta vare på. Jeg sjekket på nettet, men fant lite om hvordan dette kunne prepareres. 

 


Jeg flådde hodet og la det bak huset. Jeg ville prøve naturens metode ved at dyr og fugler spiste det rent.

 


Men det var ikke spesielt vellykket. Fugler og dyr kom, men de spiste ikke rent hodet. Jeg hadde nok ikke tålmodighet nok og enkelte lurte på hvor lenge jeg skulle ha dette elghodet liggende på plena.

Noen tipset om at det kunne legges i en maurtue, men det var ikke så mange sånne å oppdrive senhøstes. Men jeg hadde mine planer....men først var det greit å fjerne det jeg ikke skulle ha.

 


Her ser du snittet jeg valgte.

 


Det ble passe det.

 


Koking var resepten. Men det blir ingen god odør, så det er best å gjøre dette utendørs.

Jeg fant frem grillen og en storskuff fra en gammel komfyr.


Jeg "kokte"  det i 3-4 timer.

 


 

 


Skjærene fikk restene

 


Etterpå var det bare å plukke av alt som var løst. Litt pirking må til. Benet var skjoldete, men jeg ville ha det hvitt.

 


Da bestilte jeg hydrogenperoksid (30 %) på apoteket. Fantes bare i 1-litere, så da har jeg til flere...

Det fungerte. Etter å ha penslet på dette blekemiddelet noen døgn ble det bedre.

 


Så fikk jeg montert geviret på en plate og hengt det på veggen.

Det ble da ikke så aller verst?

 

Skriv gjerne en kommentar på gjesteboka eller hopp tilbake til fotoalbum..

Fil: jostein/ja20081009.html