20141206 Romjul

 

Romjula er familie og selskapstid. Både Jomar og Arnstein med familier kom tilbake fra vestlandet og da måtte det bli en "Julekveld 2". Dt var hos Sunniva og Jomar og det skulle "etast  smalahove".

 

Her er hovedretten servert.

 

Sunniva har full kontroll på denen retten og fortalte instruktivt hvordan dette skulle gjøres. Det viktigste var nok å spise det varmt.

 

Den store forskjellen på smalahove og sauhau er at smalahove er med skinn og røkt. Sauhau i trøndelag er for det meste flådd og påsaltet.

 

Med smalahove hører brytekamp med kjevene til.

 

For oss var det viktig å finne sjela. Ikke så ofte sauhau ble spist til julekveldsmat, men Endre fortalte at mora (Ingeborg) hadde fortalt at de når de var unger Staverløkja fikk sauhau. Det var ikke så mye mat på den tida, men på julekveld fikk to unger et halvt sauhau på deling.

 

Tidene har forandret seg. Men armoa i Staverløkja er vår historie.

 

Så åpnet vi pakker. Torstein fikk nyu caps.

 

Farfar fikk kniv og fikk testet hvor kvasse den var på fingeren med det samme den ble pakket opp. Men heldigvis kunne Torstein hjelpe til med å badasjere.

 

Sunniva har fått en fin bok.

 

Jomar bokser...

 

Arnstein fikk også pakke.

 

Så skal det forskjellige prøver og da er det kamp om territoriene.

 

Lille nyttårsaften er det middag i Moholtlia. Da er Gunn og Eimund med også.

 

Og endelig kan vi gå rundt juletreet.

 

... så gjør vi så når hematt vi går...

 

 

Tilslutt ble det litt kinasjakk.

 

 

 

Skriv gjerne en kommentar på gjesteboka.

fil: jostein/14/ja20141206.html