20200801 Ferie - Staverløkja - 3 årsdag med merJeg har tenkt en stund på å legge bekken langs eldhuset i rør. Mest for at det skal bli ryddigere og enklere å slå. Her er jeg i gang.

   Ferdig med grovarbeidet. Er spent på hvordan dette vil fungere. Særlig om vinteren.

 Sildring

 Det skal feires bursdag, og Sofie og Aslaug lager gelè.

  Signe koser seg på eldhustrappa.

 Jeg tok en sykkeltur på formiddagen. Hadde lyst til å se hvordan det var blitt ved tunnelåpningen og den gamle veien opp "bakkan". Her er stua og buret i Nordlia.Smia

   På tømmerveien til Sigbjørn vokste det søte markjordbær.

   Fantastisk fint å sykle her.

   Så er jeg ved E6'en. Trasèen går opp langs og over tunnelåpningen. Det er ganske bratt opp der.

   Jeg syklet opp bakkene og stoppet med kvernhuset Sivert Hustøft bygde.Innvendig er den helt inntakt.Til og med med dreistol.Men snøen og vårflommen har vært hard med vannrenna. Men det skal vel ikke så mye til for å få den til å fungere igjen.Skovlene er på plass, så det er bare vann som mangler...Var en tur bortom Mo'n å. På hjemvei stoppet jeg hos Inger. Hun holder på å bygge hytte der lagerhuset sto. Her er de godt igang med grunnmuren.Så er det bursdagsfeiring. Ludvig har fylt 3 år, og det skal feires. Her pakker han opp presanger.Samling på gammellåven. Og her er det hamburger med masse godt til.Deilig vær og full aktivitet.Eimund lager såpebobler. Jomar tar fart og stuper i vannsklia.Sunniva i farta!Bursdagskake og kaffe m.m. Alle barnebarna.Det er multetid og jeg fikk til en tur fin søndag.Bra bærår i år. Da blir det visst smågnagerår neste år ;-)Så fikk jeg hentet litt matjord og sådd. La på plast fordi det var meldt styrtregn.Jeg er jo ikke helt ferdig med min Moelven 3T tilhenger ennå. Men jeg fikk endelig tak i en sylinder. Den måtte repareres og Helge hjelper meg. Det meste av gjengene var revet av, men Helge er en tusenkunstner. Så nå skal dette være i orden.Aslaug lager multesyltetøy.

     

Skriv gjerne en kommentar på gjesteboka eller hopp tilbake till fotoalbum..

 Fil: jostein/ja20200801.html